Rendel: Dr. Laky András Ferenc

Rendelési idő: Hétfő 16:00 - 20:00

 

A tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. A mozgásszervi betegségek körébe tartozik a végtagi csontok, ízületek és inak betegsége, az izombetegségek egy része, valamint a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágyrészeknek az elváltozása.
Kezdetben az ortopédia a különböző torzulásoktól, deformitásoktól, bénulásoktól szenvedő emberek problémáit elsősorban mechanikai segédeszközökkel próbálta gyógyítani, esetleg fürdőkúrát ajánlott. Ma már az altatásos érzéstelenítés feltalálása után az ortopédia nemcsak a konzervatív, azaz vértelen módszereket tudja alkalmazni, hanem műtéti beavatkozásokat is végez.

 

Dr. Laky András – tevékenységi kör

  • Mozgásszervi betegségek diagnosztikája
  • Általános felnőtt ortopédiai betegségek konzervatív kezelése, a teherviselő nagyízületek – elsősorban térd – viscosupplementatiós kezelése (intraarticularis hialuronsav injekciók adása),
  • intraarticularis steroid injekció adása nagyízületekbe, UH célzás mellett kisízületi injekciók,
  • ízületi punctiók
  • Csecsemő csípőszűrő vizsgálat, gyermekortopédiai kórképek, eltérések (pes planus, scoliosis) konzervatív kezelése (kivéve gipszkezelés, pl. dongaláb)
Ossza meg ismerőseivel: